VARFÖR KHT?

En komplementär hormonterapeut är utbildad till att finna orsaken bakom de flesta symtom som är kopplade till en obalans i kroppens hormonsystem. Alla klientens symtom tas i betraktning och alla behandlingsmetoder är självklart evidensbaserade!

När kan Komplementär Hormonterapi vara lösningen?

Hormoner är signalämnen som produceras i körtlar i kroppen. Dessa körtlar styr viktiga fysiologiska funktioner i kroppen genom att frige hormoner ut i blodet. Hormonerna transoneras med blodet runt till celler och organ och därmed kan hormonerna signalera till organen vad de ska göra.

Hormonerna påverkar bla ditt humör, dina känslor, ditt immunförsvar, din hjärna og hur effektivt du förbränner mat till energi. Det är inte alla som förstår hur viktiga hormonernas samspel är för vårat välbefinnande.

När hormonerna inte arbetar i samspel med varandra så kan det uppstå symtom som stress, PMSpcos, mage/tarm besvär, infertilitet, hudproblem, viktökning, nedsatt sexlust och sömnproblem. Det här är bara ett fåtal av de symtom som en komplementär hormonterapeut är utbildad till att behandla.

Har du tappat lust till sex eller livet generellt?

Skriker du till dina barn när du är trött för att sedan vika dig dubbel av ångest?

Har du problem med magen, uppblåst, hård eller gasig?

Är du gråtlabil och har du ömma bröst dagarna innan menstruation?

Sover du dåligt om natten?

Eller är du kanske en av dem som tränar och äter sunt men fortfarande upplever symtom som du inte förstår varför de uppstår?

Komplementär Hormonterapi är en unik terapiform där alla klientens symtom tas i betraktning. Det är en evidensbaserad behandlingsform som går på kors och tvärs mellan den konventionella och den alternativa läkekonsten. Därav namnet komplementär. 

© 2016 by Sanne Lundblad

  • b-facebook
  • Instagram Black Round