top of page
  • Skribentens bildSanne

Är du östrogendominant?


Hur många timmar har du lagt ned på att googla dig till svar på hur du ska få din sömn tillbaka, hur du slipper för din PMS, hur du kan bli gravid lättare, hur du kan minska smärtor runt menstruation, eller hur du blir av med din endometriose?

Hur många av följande symtom på högt östrogen & lågt progesteron känner du igen dig i?

1. Ångest

2. Infertilitet

3. Ömma och svullna bröst

4. Huvudvärk eller migrän

5. Riklig menstruation

6. Endometriose

7. Upprepade aborter

8. Låg sexlust

9. Humörsvägningar & eller PMS

10. Nervositet

11. Sömnproblem

12. Fibromer

  • När man jobbar med östrogendominans så startar man alltid med att främja avgiftningen av östrogen det gör man b.la med hjälp av livsmedel som innehåller DIM (diindolmethan) dvs alla kåltyper, broccoli, blomkål osv.

  • Sedan arbetar man med tarmfunktionen (eftersom tarmfunktionen är essentiell för att östrogen ska kunna elimineras, dvs föras ut med avföringen ur kroppen) och det gör man b.la med kostfiber som lök, frukt, bär, kål, havre, bruna ris, linfrön och fullkorn.

  • Eftersom inflammation ofta är kopplat till höga östrogennivåer så arbetar man med att minska inflammationsgraden i kroppen genom att tillföra massa antiinflammatoriska råvaror som vitlök, lök, fet fisk, gurkmeja, ingefära osv.

  • Den tredje men minst lika viktiga del när man arbetar med östrogen dominans är att dels minska produktionen av östrogen i cellerna ifrån det som (på hormonspråk;) ) kallas aromatase samtidigt som man reducerar de skadliga formerna för östrogen och det gör man b.la med det som kallas fytoöstrogener.

FYTOÖSTROGENER

Alla kvinnor som känner igen sig i östrogendominans bör veta vad fytoöstrogener är. Det finns olika typer av fytoöstrogener och en av de kraftigaste finns i krossade linfrön.

Jag har skrivit en e-bok om detta och den får du just nu som medlem i Female Balance Club. Temat i december är fytoöstrogener.

I hela december får du också min populära onlinekurs "Kom i Balans" på köpet!

"I Female Balance Club får du ett nytt tema varje månad som är body-mind relaterat. Allt tar utgångspunkt i kvinnohälsa och såklart är hormonsystemet ett återkommande tema.

Det kan vara örtterapi till olika ändamål, hälsosam och smart matlagning, utbildning inom hormoner, naturlig hudvård, Tai Chi eller Yoga, föreläsningar ifrån experter eller recept och allt rör sig inom områden som kvinnohälsa, hormonerDetta, sexualitet, motion, nervsystem, skönhet mm"

BONUS #1 Du får automatiskt min populära onlinekurs "Kom i Balans" som medlem i Female Balance Club (värde 150 kr)

BONUS #2 Ta del av spännande erbjudanden. I December månad får du fex 10% rabatt hos Naturligtsnygg.se (Gäller inte Maria Åkerberg och Care of Gerd)


1 153 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page