top of page
  • Skribentens bildSanne

Vill du också bli PMS fri?


Jag vågar nog säga att minska eller bli av med PMS helt är det jag har mest succé i hos mina klienter.

De flesta av de kvinnor jag har i konsultation med PMS symtom som oro och ångest, sömnsvårigheter, vrede, uppsvullenhet, cyklisk acne, smärtor, minskad LUST etc får en klar förbättring av sina symtom efter ett par månader.

Jag hade en tjej i återbesök igår som jag hade första gången för två månader sedan. Hon hade gått ifrån att ha svåra PMS symtom till att sin senaste cykel inte ens märka av att hon skulle få menstruation. Ok, hon hade haft lite känningar vid ägglossning men det var inget som hon besvärades av.

En annan av mina klienter hade så svår PMS att hon tidigare funderat på självmord. Hon var mer eller mindre konstant deprimerad och runt PMS förvärrades det. Efter några veckor hos mig hade hon det så mycket bättre att folk runt henne kunde märka hennes förvandling, idag är hon PMS fri.

Vill du veta vad jag gör?

Dels så skapar jag mig en bild av hela hennes historia av symtom och sjukdom genom att ställa en mängd av frågor. Ingen är identisk så därför är det viktigt att se på var individs olikhet, biokemiskt. Innan jag ger råd så måste jag ha en klar idé av vilka hormoner och signalsubstanser jag arbetar med och när det kommer till PMS så är det ofta följande:

1. Progesteron och östrogen. Är det en östrogendominans det är på tal om så arbetar vi mkt med avgiftning av östrogen, viktnedgång (om nödvändigt) etc.

2.Serotonin. Om det är ångest och panikångest inblandat så ser vi på vad som gör att serotonin inte produceras som det ska. Är det en obalans i tarmfloran? Saknas det näringsämnen som B vitaminer och magnesium?

Får hon tillräckligt med aminosyror genom kosten eller behövs det tillskott?

3.GABA. Har hon svårt att komma till ro? GABA är signalsubstansen som fungerar som en bromskloss. Om hon känner sig orolig, har muskelryckningar eller svårt att falla i sömn och sova djupt? Åter igen handlar det om tarmen eller ev aminosyror. Tillskott av GABA kan i vissa fall hjälpa.

4. Stress och sömn. De flesta märker en förbättring genom att få mer sömn och minska på stressfaktorer.

5. Rätt näring. Dvs antiinflammatoriskt, fibrer, ev fytoöstrogener (vid östrogendominans) och bort med gluten.

6. Vid cyklisk acne så är det inte bara låga progesteronnivåer som kan ställa till det men också ökade nivåer av DHT. Därför är det lite andra saker att tänka på men omega 6 fettsyror och en helt mjölkfri diet kan hjälpa avsevärt.

Behöver du hjälp att bli av med PMS? Då finns två alternativ:

1. Du bokar in en privatkonsultation hos mig där du får ett program att följa i minst 8 veckor. Konsultationen sker online. Du bokar din tid genom hemsidan här!

2. Du anmäler dig till min nya onlinekurs LUST som startar den 25e februari. Här är det inte bara fokus på att få hormonell balans men också att få lusten tillbaka som nästan alla av mina klienter saknar.

Kursen innehåller 9 moduler som drar sig över 18 veckor. Ett online "livsmöte" i månaden och obegränsad kontakt med mig genom ett stängt forum.

Läs mer och anmäl dig till onlinekursen LUST här!

149 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page