top of page
  • Skribentens bildSanne

Detta bör du veta om du önskar välmående!


Idag har jag lust att dela de punkter jag menar är de absolut viktigaste att tänka på när det kommer till välmående. De är tagna ifrån egen erfarenhet ifrån mitt liv men också utifrån det jag ser hos andra kvinnor eller män för den delen. Med tanke på mitt arbete där en stor del handlar om kost så kanske du blir förvånad när du ser de första punkterna. Punkterna är i inbördes ordning där det viktigaste att tänka på ligger först.

1. Att minska stress! Stress påverkar många system i kroppen och så länge du lever under konstant stress kan du äta hur mycket broccoli du vill utan att få den effekten du önskar. Jag pratar särskilt om stressfaktorer som oro eller rädsla för framtiden, kontroll och prestation (duktiga flicka syndromet) eller att inte följa sin sanning ( läs stanna i relaltioner, arbete etc som du inte mår bra i).

Det viktigaste att tänka på när det kommer til att minska stress är:

Att veta vem du är

Att veta hur din fysiska kropp responderar på vilka val du tar eller situationer du befinner dig i

Att agera efter din sanning och din kropps signaler. (Detta blir ett längre inlägg.)

2. Tillräckligt med sömn! Jag möter riktigt många trötta och utmattade personer och en av de första frågora jag ställer är självklart hur mycket sömn de får. Förvånadsvärt många sover mindre än sju timmar och lägger sig sent (runt 24). Sömn och stress har helt klart en koppling och jag behöver nog inte ens nämna hur sömnbrist påverkar kroppen.

3. Ren, näringsrik kost. Detta är en spännande punkt som jag gärna vill fördjupa i ett annat inlägg men kortfattat menar jag att det är viktigt att äta så hälsosamt som möjligt utan att vara överkontrollerande. Försök att ha ett avslappanat förhållande till kost. Ät så mycket grönt som möjligt (gärna två stora portioner per dag), mer vegetariskt/vegansk, kött några ggr i veckan om du önskar. Inte massor av hokuspokus (få ingredienser funkar fint), men allsidigt. Undvik socker men tillåt dig att njuta onyttigt ibland utan att gripas av panik.

4. Regelbunden motion! Jag menar absolut inte att man bör köra hårda träningspass flera gånger i veckan men att vara ute och röra på sig så mycket man kan, promenader och frisk luft. Träningen kan också komma ifrån vardagsmotion så som att gå i trappor eller lyfta tvättkorgen 20 gånger eller att köra knäböj när man håller en kort paus på jobbet.

Vart bör du starta?

Jag upplever ofta att folk lägger all sin kraft på att få kosten i kontroll eller utövar avslappning, yoga och meditation alla veckans dagar men fortfarande känner sig hopplöst ur balans. Men med handen på hjärtat: Lägger du lika mycket fokus på alla dessa punkter?

Du kan vara fenomenal på punkt 2, 3 och 4 men så länge du inte följer din sanning så lovar jag dig att du inte får det resultat du önskar.

Behöver du hjälp med var du bör lägga ditt fokus för att komma i mål?

Jag vill gärna ge dig konkreta råd till hur du ska nå ditt mål vare sig det är hormonell balans, viktnedgång, balans i vardagen med mer energi och glädje, bättre sömn och bättre sexliv.

Ett samtal varar ca 45 minuter och du bokar din coaching här!

Ps: skriv gärna kortfattat i bokningsfältet vad du behöver hjälp med!

176 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page