top of page
  • Skribentens bildSanne

Är du extrovert eller introvert?


Förr i tiden när jag skrev mina arbetsansökningar skrev jag alltid att jag var en utåtvänd, glad och positiv tjej. Det var liksom det man tänkte att alla arbetsgivare ville höra.

Idag om jag skulle skriva en arbetsansökan helhjärtat så skulle jag skriva:

"Jag är en person med sociala och utåtvända egenskaper i arbetsrelaterade sammanhang och vid behov och önskan. Då jag är en introvert person i naturen så sätter jag även stort pris på min ensamhet och umgänge med mina allra närmsta under min fritid. På detta sätt tankar jag energi och kan prestera högt i mitt arbete."

Inte för att detta skulle bli en arbetsansökan men som en förlängning av mitt senaste inlägg med att jag är en introvert person. Jag är uppvuxen i en kultur där man gärna ska vara extrovert för att passa in.

Jag minns så väl hur jag hade problem med detta redan som liten och när jag gick i skolan. Jag hade aldrig problem med att få vänner eller umgås socialt men jag tyckte det var jobbigt med stora grupper av människor och att hela tiden skulle arbeta i grupper.

Jag trivdes allra bäst när jag fick arbeta själv och fick en klump i magen när man skulle delas in i grupper på gymnastiken eller liknande. Jag tyckte om att sitta vid sidan och se på när andra spelade lagsporter. Mitt allra värsta minne var när jag skulle spela brännboll med en kompis och hennes familjs vänner. Herregud, vilken prestation och snacka om att vara i centrum när man står med det där slagträt och alla i ens grupp hoppas på att man kan slå så långt som möjligt för att de andra ska kunna springa och inte bli "utbrända".

Nej säger jag bara. Tacka vet jag att kunna säga nej till sociala sammanhang eller brännboll för den sakens skull och må bra i det. Det är inte synd om mig eller var synd om mig då heller, jag var bara introvert.

Idag kan jag ju tycka att det är kul att mötas och leka med andra men det är på mina premisser.

Älskar att kunna säga nej tack, jag känner mig inte så social idag så jag tror jag myser till det hemma istället.

Känner du igen dig i detta?

När var du i ett socialt sammanhang senast när du innerst inne önskade att ligga hemma i soffan och kramas med dina närmsta?


218 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page