top of page
  • Skribentens bildSanne

En död förälskelse som får nytt liv

Kommer ni ihåg vad Alfons farmor säger i boken "Lycklige Alfons Åberg" när Alfons och hans pappa är griniga eftersom julen är slut?


Hon säger att "Man måste ha tråkigt för att därefter kunna ha riktigt kul". Alla de känslor vi har, har vi på grund av våra tidigare erfarenheter. Vår upplevelse av lycka är beroende på vår erfarenhet av motsatsen eftersom det är när vi sätter något i perspektiv till något annat som det blir. Där emellan har vi total närvaro och tystnad men då vårt ego alltid kommer att vara en del av oss så länge vi lever så är det omöjligt att alltid befinna sig i närvaro.


Jag brukar alltid försöka att påminna mig själv om detta när jag känner mig nere. På samma sätt försöker jag alltid påminna mig själv om att allt vi omger oss av inklusive oss själva går i en cykel av liv-död-liv. Det är vetskapen om (och tilliten till) att allt som känns som om det nått sitt slut åter får ett nytt liv, som ger mig ro i själen.

Att inte gripas av panik när man står framför utmaningar, vare sig det gäller hälsa, arbete eller relationer. Något som känns dött gör detta på grund av att det öppnas upp möjligheter till nytt liv.


Att vara nyförälskad är upphetsande, lusten är levande och ruset av dopamin ger oss känslan av evigt liv och hälsa. Men vi vet att det är omöjligt att leva i en evig

berusning. Så länge din kropp är levande så kommer livet att innefatta

både toppar och dalar. Frågan är hur vi finner tillbaka förälskelsen som en gång var.
Är du nyfiken på att lära dig mer om liv-död-livcykeln? Och förstå vad som egentligen händer vid förälskelse och hur du kan återvinna känslan av passion.


Använd koden "Mer Lust" för 20% rabatt.


132 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page