• Sanne

Har du också en beroendepersonlighet?

Låt oss tala om beroenden. Det är ett tema som ligger mig nära då jag varit eller är en av dem. Jag väljer att skriva ÄR då jag är rätt så säker på att beroende till stor del har att göra med genetiska förutsättningar. Jag kan endast relatera till mina tidigare destruktiva val och ser att det går att arbeta bort dessa men min person är fortarande den... som lätt faller dit, om jag inte är varsam.

När jag ser tillbaka på mitt liv så kan jag se att mitt beroende genom åren har bytt karaktär: från socker, till alkohol, till nikotin, till förhållanden osv osv. Jag vet hur det är att känna när kroppen skriker efter något som fattas och den maktlösheten som följer med att inte kunna kontrollera detta. Jag känner också rastlösheten och känslan av meningslöshet när man avstår. Det oändliga sökandet efter dopamin som stimulerar belöningssystemet.