top of page
  • Skribentens bildSanne

Minska ångest naturligt 

Du vill gärna veta hur du kan minska ångest på naturlig väg?

Jag ska dela mina tips och mina egna erfarenheter. Du som följer mig vet kanske att Ågren har varit min följeslagare tidigare i livet. Under många år hade jag regelbundna panikattacker med förväntansångest på köpet. Attackerna kom när jag minst anade det. På jobbet en vanlig dag eller på middag med dåvarande pojkväns familj. Plötsligt fick jag dubbelsyn när jag läste eller jag kände det som om jag befann mog i en bubbla av overklighetskänslor.

Självklart blev jag erbjuden SSRI men tackade nej då jag tänkte att det måste gå att lösa utan medikamenter. Och det gjorde det. Jag har botat min panikångest på naturlig väg och här är vad jag gjorde:

1. Lade märke till hur jag levt dagarna innan jag fick en attack och kunde ganska snabbt spåra det till för lite sömn, lågt blodsocker eller alkohol. Kunde också spåra anfallen till prestation (dvs när jag önskade att leva upp till de förväntningar jag trodde att ändra hade om mig)

2.Prioriterade min sömn. Började att lägga mig senast kl 22.

3.Tog bort mjölk och snabba kolhydrater ur kosten. Började att äta mer antiinflammatoriskt.

4.Fick hjälp genom hypnos att jobba med min självkänsla och ändra gamla tankemönster.

5.Lärde känna min kropps signaler och vilka hormoner och signalsubstanser som är inblandade i ångestprpblematik.

6.Tillrättalägger mitt liv mer efter min cykel. Försöker att aldrig överprestera

Att minska ångest naturligt behöver inte vara så svårt som man kan tro. Sömn och rätt kost är viktiga startpunkter. Detta beror på att serotonin som bildas till stor del i tarmen håller vårt humör uppe och gör att vi känner oss trygga. När serotonin är lågt känner vi oss lättare otrygga, rädda och fulla av ångest. Produktionen av serotonin kan påverkas genom kost och hänger också ihop med produktionen av melatonin som styr din sömn.

Dela detta om du känner någon som har ångest!

Och...

Kom ihåg att signa upp på mitt

för att få fler av dessa inlägg i din e-mail. ❤️

Med kärlek

Sanne

322 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page