top of page
  • Skribentens bildSanne

När sex skaver. Den moderna häxan del 2.

Detta är andra delen i min miniföljetong "Den moderna häxan". Du läser första delen

Hur skönt är sex som skaver? Typ inte alls.

De flesta av oss känner till känslan av att vara torr i underlivet. Det är vanligt när våra östrogennivåer är som lägst i cykeln dvs. direkt efter menstruation eller i och efter klimakteriet.

När slemhinnorna är torra så ökar också risken för infektioner som candida eller UVI:r eftersom slemhinnorna är sköra och har större mottaglighet för skiten (rätt ut sagt).

Det är pina att vara tjej med torra slemhinnor och regelbundna urinvägsinfektioner. Jag vet, eftersom det har varit en av mina akilleshälar genom livet.

Lika stor pina som det är att dras med detta så är det fantastiskt att hitta lösningar som verkligen HJÄLPER.

Det är det som vi #modernahäxor ska bli experter på.

Att veta vilka hjälpmedel som finns i naturen som vi kan använda oss av när vi har behov. För ja, du är människa och kommer stöta på obalanser hela livet.

Här kommer lösningarna vid torra slemhinnor och/eller regelbundna UVI.

1. Havtornextrakt. Innehåller rikligt med omega 7 men också omega 9, 3 och 6. Denna ser till att slemhinnorna i ögon, underliv men också i tarmen hålls friska och fuktiga. Innehåller också vitamin A som verkar gott för våra slemhinnor.

2. MACA. En adaptogen ört som kommer ifrån Peru. Kan användas för att öka lust men också för att ge slemhinnorna mer fukt. Stimulerar effekten av progesteron och östrogen.

3. Bra, ekologiska glidmedel med naturliga oljor. Använd detta vid sex för att minska friktion.

4. Om du ofta får UVI så köp hem D mannose och drick regelbundet. Detta är en speciell sockerart som binder sig till E coli bakterier och förhindrar dem att fästa i slemhinnorna i urinvägarna och i blåsan.

5. Om du har känningar på UVI så ta c vitamin i höga doser. Ca 500 mg var timme under dagen. Viktigt att det är en syraneutral C vitamin.

6. Drick en tsk bikarbonat i ett glas vatten innan sänggång.

Vill du ha min e-bok "Örter till hormonell balans" så ligger den tillgänglig för alla medlemmar i min Facebookgrupp:


Om du gillar det jag skriver och vill ha fler av liknande uppdateringar så ber jag dig om att sprida ordet vidare om min blogg till dina vänner. Men endast de som du tror kan ha glädje av den.

Tryck på "dela inlägg" här under och välj på vilken kanal du vill dela inlägget. På detta sätt kan jag fortsätta mitt arbete med att informera om viktiga ämnen som alla bör känna till.


Med kärlek

Sanne

265 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page