top of page
  • Skribentens bildSanne

Vad försöker din kropp att säga dig?


Att söka sig till sött är en inbyggd överlevnadsinstinkt hos oss. Den söta smaken ifrån modersmjölken fick oss en dag att repeterande söka oss till vår moder för att få den näring vi behövde för att kunna leva. En del av belöningssystemet i hjärnan att tacka. Samtidigt fick vi en dos av oxytocin som gav oss trygghet och välbefinnande. Med det i tanken kan man fråga sig: Vad betyder mitt sötsug?

Detta är bara ett exempel på hur kroppen signalerar behov. Ett annat tecken som nästan aldrig slår fel är när kroppen är låg på stresshormoner och cravar saltlakrits. Salt eftersom kroppen försöker att reglera salt/vätskebalansen och lakrits för att det finns aktiva ämnen i lakrits som höjer kortisol. Kanske bett bevis på att vi intuitivt vet vad vi har behov av för att återställa balans.

Så istället för att svartmåla suget efter sött så kanske vi kan använda denna signal som något konstruktivt som kan hjälpa oss vidare till fysisk och mental hälsa.

När vi cravar snabb energi som socker så vänta med att lägga skulden på eventuell candida och parasiter.


Fråga först:

Har jag fått tillräckligt mycket näring idag? Har jag sovit dåligt inatt?

Har jag behov för trygghet och stimulans, som jag kan få på andra sätt?

Äter jag för få kolhydrater för att hjärnan ska kunna reglera serotoninnivåerna?

Det är bara en del av det som jag pratar med mina klienter om. Är du nyfiken på hur jag jobbar och om jag på något sätt kan hjälpa dig vidare. Boka gärna en 30 minuters samtal där du får svar på dina frågor och råd om var du bör lägga ditt fokus vidare.


Www.sannelundblad.com/boka-online


369 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page