top of page
  • Skribentens bildSanne

Minska Myom Naturligt


Jag gick precis in på bloggportalen och såg att jag låg på 4e plats på listan med de mest besökta bloggarna med vetenskapligt innehåll.

Lite kul tycker jag eftersom min blogg många gånger är definitionen på det som inte är vetenskap. MEN en stor del är ju trots allt evidensbaserad så lite värd är jag nog den platsen ändå. HöHö!


Jaja, när det är sagt så vet jag att jag riskerar att bli både hatad och älskad för ovanstående titel.

De som har eller haft myom har säkert hört att det är något de ska lära sig att leva med och att de inte går att få bort. Jag håller inte med.


En av mina klienter om jag pratade med första gången i augusti hade extremt rikliga blödningar och ett stort myom som hon hade hört ifrån sin gynekolog inte skulle försvinna.

När vi talades vid igen för ett par veckor sedan så hade myomet minskat till gynekologens stora förvåning och blödningarna hade avtagit.


Eftersom östrogen (och möjligtvis progesteron) är inblandat i tillväxten av Myom så är nedanstående de steg jag tänker på under min rådgivning:


1. Att normalisera östrogenproduktionen

2. Att förbättra östrogenelimination (Avgiftning samt transport med avföring ur tarmen)

3. Reducera inflammation och stabilisera blodsocker

4. Reducera stress


Förresten gäller detta alla med konstaterad östrogendominans, östrogenkänsliga tumörer eller endometrios.

Flera av dessa klienter jag möter visar också symtom på genetiska variationer i MTHFR och COMT. ( Avgiftning av östrogen bland annat)


Klienten i detta fall gjorde också det. Därför var det extra viktigt att ge henne co faktorer till dessa processer.


Vad jag gjorde:

1. Hon åt redan hälsosamt men vi optimerade hennes kost så bra vi kunde

2. Jobbade med sömn och avstressning

3. Gav henne tillskott till att främja avgiftning av östrogen och där ibland DIM och Folat

4. Gav henne GABA för att se om hon kunde få lite hjälp till bättre och djupare sömn

5. Jag gav henne också Vitex för att se om vi naturligt kunde öka progesteron en aning under tiden vi jobbade med östrogenmetaboliseringenOvanstående är vad jag som Komplementär Hormonterapeut kan och det är EVIDENSBASERAT.


Sedan är jag en sådan som tror starkt på att kroppen kan återfinna balans i sig själv när man jobbar med sitt beteende och sina tankar. Det är vad jag gör på min fritid och snart kan jag också dela med mig av dessa tekniker till dig som vill prova på hypnos. Jag älskar att uppleva inre frid och jag har lust till vara med när andra upplever att bli befriad ifrån sina egna överbevisningar. Varför jag vill detta kan jag inte svara på, det är bara en naturlig del av mitt liv. Jag vill att de runt mig ska må bra.


Jag känner mig OBEGRÄNSAD och det är en fantastisk känsla.


Men en sak är säker. Jag hade inte kommit så lång i mig själv idag om det inte vore för att jag visste hur kroppen och alla kroppsliga systemen fungerar. Det är basal kunskap som alla borde ha.


Vill du må bra och känna dig obegränsad i ditt sinne ELLER vill du lära dig mer om Komplementär Hormonterapi och hur du kan använda dig av detta på egna klienter?


Jag inviterar till en livekurs som föregår online över tre tillfällen.


Tillfälle 1 den 26 mars: Biohacks Komplementär Hormonterapi. Rådgivning vid hormonella obalanser/obalanser i hjärnkemi som PMS, PCOS, Amenoré, Övervikt, stress, panikångest/ångest, dålig sömn etc   Speciellt till andra terapeuter/rådgivare: det avslöjar hormonell obalans hos dina klienter.   Tillfälle 2 den 9e april: Biohacks mage/tarmhälsa   Tillfälle 3 den 23e april: Biohacks LUST, motivation och målsättning    Du får länk till mötesrummet skickat till dig en vecka innan första tillfället.   Pris fram till 1a januari är 950 och därefter 1150

Du bokar din plats här!

Kom ihåg att dela detta med dina vänner!


Med kärlek! Sanne889 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page