top of page
  • Skribentens bildSanne

Droppa träningen under stress?Visste du att hård träning inte är att rekommendera om man visar symtom på långvarig stress? Under träning så frigör kroppen kortisol och när man är under stress eller utmattning så är binjurarna så belastade att hård träning gör att du kan riskera ökad utmattelse eller skador.

Faktiskt så kan det vara en idé att dra ner på träning eller byta träningsform om man är under en stressad period.

Träning i sig kan ju verkligen vara ett stressmoment när man känner att man har tusen andra saker man borde få gjort under dagen. Håller du med?

När jag var som mest stressad så drog jag ner på all träning och startade med Tai Chi. Jag trodde först att det bara var gamla tanter som gick på Tai Chi och jag kanske hade rätt;) men redan efter min första timme så fick jag en Aha upplevelse. Jag har dansat i riktigt många år men aldrig upplevt det som Tai Chi gav mig. Jag var plötsligt tvungen att gå in i mig själv och lägga allt fokus på vad som hände i min kropp under olika rörelser. Tai Chi är meditation under rörelse och det är en fantastiskt träningsform, både enskild och som komplement till din nuvarande. Du över balans, kordination och närvaro.

Forskning ifrån Harward University visar att medveten avslappning som meditation med andningsövningar, yoga tai Chi eller liknande kan ändra genaktiviteten i de generna som kodar för sjukdom i positiv riktning på bara 8 veckor. Dessa träningsformer har visat sig ge goda resultater vid stressrelaterade symtom som insomnia, smärtor, inferitlitet och pms.

Avslappningsövningarna ska dock göras riktigt för att de ska ha den påvisande effekt.

Under mitt föredrag som jag håller i bla. Stockholm den 27e maj så kommer jag att presentera olika avslappnings tekniker som du kan starta med ifrån dag 1. De är hämtade ifrån Tai Chi, Qi gong och Herbert Bensons Relaxation respons.

Vill du med?

Detta tar jag upp under föreläsningen:

*Vad är stress? Jag går igenom stress ur ett holistiskt perspektiv. *Hur påverkar stress våra könshormoner vår ämnesomsättning, vårt immunförsvar? Jag kommer in på ämnen som PMS, PCOS, ämnesomsättning, insulinobalanser, infektioner etc. *TEST, vi fyller i symtomschema för att se vilka hormoner vi med störst sannolikhet ska jobba med att balansera. *Sådan balanserar vi stresshormoner och könshormoner på naturlig väg med sömn, avslappningstekniker, näring, örter, terapi och rätt motion.

Föredraget är Kickstarten för dig som vill skapa hormonell balans på naturlig väg. Jag bjuder på något att dricka och något lätt att äta.

356 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page