top of page
  • Skribentens bildSanne

First aid vid dålig sömn


Här kommer mina absolut bästa tips till en skön nattsömn. Inlägget är delvis sponsrat av Bluxglasses, ett genialt glasögonmärke som jag har lust att lyfta fram. Anledningen till det är ju för att jag alltid tjötar om hur viktig sömnen är för Hormonell balans och en av fördelarna med att bära ett par Bluxglasses är just sömn optimering. Få 30 % avslag med koden JUL30 på www.bluxglasses.dk


Ibland kan små saker göra stor skillnad och sömnoptimering kan göra mirakel om man känner sig deppig och om man har hormonella obalanser eller övervikt.

En av mina tidigare klienter märkte STOR förbättring av sin pms bara genom att få fler timmars sömn på natten.


Här kommer mina sömn hacks till dig:


1.Sov i ett mörkt och svalt rum helt utan elektronik. Länna telefon utanför rummet och investera i en gammaldags väckarklocka.


2. Lägg en anteckningsbok bredvid sängen som du kan skriva ner funderingar i om du har svårt att sova eller vaknar om natten


3. Daglig motion är viktigt men undvik hård träning på kvällen då det ökar stresshormoner i kroppen och gör det svårt att komma till ro.


4. Meditation och andningsövningar


5. Minska exponering av blått ljus ifrån datorskärm, telefon eller Led efter solnedgång.


Det blåa ljuset finns överallt. Det kommer både naturligt från solen och artificiellt från olika ljuskällor som digitala skärmar, LED-lampor, gatuljus och bilstrålkastare. Dessa ljusstrålar har korta våglängder med hög energi vilket påverkar vårt öga i högre grad än varmare (rödare) ljuskällor.

När blått ljus når ögans näthinna så sänds signaler till hjärnan att det är dag och man håller sig vaken. När solen går ned och mörker når ögans näthinna så sänds signaler till hjärnan som sätter igång produktionen av melatonin som gör oss sömniga och håller vår dygnsrytm i chack.


Det betyder att för stor exponering av blått ljus kan störa vår dygnsrytm och på så sätt göra att vi sover dåligt och att vårt stressystemet påverkas negativt.


Blux-glasögon är utformade för att minska exponeringen för det blå ljuset från elektronik för att skydda dina ögon och därmed din allmänna hälsa. Deras glasögon är gjorda med klart glas, men med ett speciellt blockerande blått ljusfilter integrerat i glasen, vilket förhindrar att de skadliga strålarna passerar genom glasögonen och tränger igenom ögat.


Jag har haft liknande glasögon i många år men Bluxglasses design är långt snyggare än de jag har haft tidigare.

Jag är helt säker på att ALLA kommer att ett par glasögon som skyddar mött blått ljus inom bara ett par år. Harvard University har även dem skrivit om Blåa ljusets påverkan på kroppen (se länk nedan).


Fram till julafton (i ytterligare två dagar) så får du 30 % avslag på Bluxglasses med koden JUL30. Hoppa in på www.bluxglasses.dk

Jag har modellen "Oxford" och är så glad för dessa!


Med det vill jag säga God Jul och God Natt 💚💚😘
232 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Коментари


bottom of page