top of page
  • Skribentens bildSanne

Om svartsjuka vid PMS


Svartsjuka är jättejobbigt och vanligt i samband med PMS.

Anledningen till det är att signalsubstanserna serotonin och dopamin ofta är som lägst i den delen av cykeln när vi samtidigt upplever andra pms symtom.

Serotonin och dopamin är jätteviktiga för vårt mentala välbefinnande, glädje, lugn och trygghet.

Innan ägglossning är samma signalsubstanser ofta som högst och därför känner vi oss ofta oövervinneligt sexiga och att livet leker. Detta byts dock lätt ut mot äckelkänslor och självförakt när östrogen sjunker och tar med sig signalsubstanserna.

Jag tycker det är jätteviktigt att alla känner till den här kopplingen för första steget mot förändring är kunskap. Det blir mycket lättare att jobba med de mentala bitarna som ska på plats om man förstår att det är en biokemisk anledning till att man plösligt inte förstår varför ens pojkvän ens har lust att vara tillsammans med en.


Bara för att kroppen kan fungera såhär så betyder det inte att det är en bra anledning till att rättfärdiggöra dåligt beteende.

Svartsjuka är dåligt inte bara för en själv men också för den man är tillsammans med. Svartsjuka har en mycket låg energifrekvens och när man befinner sig där så vet man att man bör göra några tilltag för att höja sin energi.


Första steget är alltså att ta ansvar för sina egna känslor. Erkänna att man är svartsjuk och att det bottnar i en rädsla för att bli lämnad ensam eftersom vi inte kan se att vi är älskvärda.


Men du är älskvärd precis som alla andra. Det kan ta tid att förstå det om man undermedvetet har en annan överbevisning. Men det går..


Viktigt är också att skapa sig ett eget liv och inte lägga över ansvaret för sin egen lycka hos någon annan och inte heller sin partner.

Gör det som du vet att du och din kropp har behov för och extra viktigt att uppfylla dina basala behov som att äta ordentlig mat och få motion.


Motion gör så mycket bra för vårt psykiska mående och ska aldrig underskattas.


Kom ihåg att din egen sexighet ligger i dig själv. Det är hos dig själv du ska starta med att bygga upp en känsla av trygghet och att vara älskad. Det kommer automatiskt att speglas utåt.


Och om du nu läser det här och befinner dig i det svarta hålet..

Kom ihåg att det går över!


Med kärlek/

sannePs:

Om du inte redan följer min instagram så finns jag på sanne.lundblad

Min poddcast hittar du på Spotify "Meditation och reflektion med Sanne"


431 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page