top of page
  • Skribentens bildSanne

Sjukdomstriggers och passionJag hade ett mkt intresant samtal med en forskare om har PhD i Cancer immunoterapi i förra veckan. Vi pratade om vad cancer egenligen är och vad som triggar den obalans som cancer i grund är. Såklart är livsstilsfaktorer som näring, motion osv mycket viktigt men en annan del som är minst lika viktigt och som det kanske inte finns lika mycket forskning i är det att leva sin passion. Det vill säga att känna att det man gör är något meningsfullt och ger en energi och inte tvärt om. Det här är ju såklart teorier men jag har flera exempel på personer som drabbats av cancer och som vet att detta är kopplat till en livssituation där de inte tog sig själv på tillräckligt stort allvar och desa såg cancern som ett symtom på detta.


Det här gäller ju inte bara cancer men också andra tillstånd.


Personligen förstod jag allvaret i detta för några år sedan när jag drabbades av en njurbäckeninflammation. Jag förstod att det var min kropps sätt att säga att jag hade behov för att låsa upp buren och se min egen saning i ögonen. Jag var tvungen att ändra mitt liv drastiskt även om det var obekvämt. Annars hade det kunnat gå mycket illa.

Idag försökar jag ta alla små symtom som varningssignaler. Jag föröker att verkligen lyssna in til vad kroppen försöker att berätta för mig och ta symtom som en vägvisare.


Kan inte säga det tillräckligt många gånger en det är helheten som räknas. För att vara totalt fri behöver vi jobba både med vår fysiska kropp och ge oss rätt näring som ger förutsättning för optimala kroppsliga funktioner som avgiftning, matspjälkning, methylering etc.


Men vi behöver också vara sann mot oss själva. Är det något som gnager bak i och som behöver förlösas innan vi kan leva passionerat och nå våra mål vare sig det gäller hälsomål eller karriärmål?


Jag visste till exempel för några månader sedan att jag var tvungen att öppna upp för den andliga delen i min business för att vara sann mot mig själv. Jag är så mycket mer än evidensbaserad forskning om hormonella obalanser. Detta är såklart ett viktigt tema men vi kan inte tro att forskning är allt. Det är ett mycket fyrkantigt och exkluderande sätt att se på hälsa och välmående.


Faktiskt utgör vår mentala inställning ca 80% så vill vi öka förutsättningarna för att leva ett liv i kvalite så bör vi ha fokus på närande tankar.


Jag jobbar nu lika mycket med coaching som med komplementär hormonterapi. Mina konsultationer är laltid en blandning av detta oc för mig är det viktigaste att dig som jag jobbar med är öppen för att jobba med dig själv på ett andligt plan såväl som med näringsterapi.


Den 30e juli kl 19 håller jag ett webinarium helt gratis till alla er som önskar att ta steget närmare era dröm mål.


Jag kommer att ge dig steg för steg strategier som gör det lätt och kul att jobba med hälsa och passion.


Detta lär du dig mera om under webinariumet:


  1. Idenifiera din passion

  2. Skapa en målbild

  3. Identifiera blockeringar som tidigare håll dig ifrån att nå ditt mål.

  4. Strategi 1 för att ändra livsstil och nå hälsomål

  5. Strategi 2 för att leva din passion

Ps: ha gärna med dig ett mål som du vill jobba med. Jag kommer att coacha några av er på plats.


Registrera dig här!161 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page