top of page
  • Skribentens bildSanne

Stimulansdetox

Jag nämnde stimulansdetox i mitt förra

.

Jag vill förklara det här närmare.

Jag har en teori där jag menar att för att en människa ska flytta på sig åt positiv riktning så krävs:

1. Antingen att man startar med att rensa upp i sina tankar

2. Rensar kroppen genom att ta bort alla stimulanser och äta ren mat.

Det går INTE att få hållbar förändring utan att arbeta med dem båda.

Tyvärr så styrs många av oss av stimulin.

Ta kaffe som ett exempel. Kaffe ökar mängden av stresshormoner i kroppen. Det är anledningen till att vi orkar mer under den tiden vi har koffein i kroppen.

Alkohol stimulerar GABA receptorer. Därför tar vi ett glas vin efter en jobbig arbetsdag för att "lugna" nerverna. För att inte tala om socker som verkar lite som morfin i kroppen.

Sedan kan du medvetet välja till vissa stimulanser om du tycker att det ger guldkant på tillvaron. Jag menar man lever bara en gång! men jag är ganska övertygad om att de flesta av oss hade haft bra av att vara helt utan stimulanser och känna hur det verkligen känns. Har man ätit snabbmakaroner och ketchup hela livet så kan det faktiskt vara så att man rent av inte känner till känslan av att vara oberoende.

Om hela syftet med stimulanser är att hålla vårt belöningssystem gående så varför inte gå tillbaka till att göra det vårt belöningssystem är till för. För det måste ju ha en biologisk funktion.

När var du senast ute och plockade bär eller ute i skogen för att samla svamp förresten?

Kanske känner du igen känslan av ett aktiverat belöningssystem när man får syn på de guldlysande svamparna under mossan. Jajjamen. Detta är anledningen. Det har en gång säkrat vår överlevnad men idag säkrar det vår nedgång.

In i träsket av sockerdimma, baksmälla och nickokickar.

Jag lovar. 3 veckor utan scker, kaffe, nikotin, alkohol. Du kanske kommer att uppleva självmordstankar, hjärtklappning och dålig sömn men där på andra sidan... Där är ett nytt liv. Som du inte vet hur det känns att leva. Förrän du har varit där!


Har du lust att prova? Följ med mig på en tre veckors stimulansdetox.

Reglerna är enkla.


1. Inget socker som i godis, läsk, kakor etc. Kom ihåg att ketchup och många såser innehåller mycket socker. Undvik också vetemjöl helt dvs bröd gjort på vete och pasta. Yoghurt och vanlig mjölk ryker dessvärre också.

2.Undvik kaffe helt. Byt ut mot te eller drycker utan koffein.

3. Ingen alkohol.

4. Snusen eller cigaretterna åker. Det är skitsvårt men kommer att kännas lättare efter två veckor.


Dela gärna med en person som du vill ha med på detoxen. Lägg gärna ut bilder på Instagram under resans gång och tagga @sanne.lundblad #stimulansdetox så att jag får följa med på resan.


för att få mina blogguppdateringar i din epost!

255 visningar0 kommentarer

תגובות


bottom of page