top of page
  • Skribentens bildSanne

Detta måste du veta om inflammation!


Vi hör om inflammation överallt. Hela världen verkar prata om antiinflammatorisk kost och jag är (dessvärre) inget undantag ;)

Inflammation är en naturlig del av immunförsvaret. Det är en reaktion på en skada, eller ett angrepp av mikroorganismer eller irriterande ämnen. Vid inflammation så blir det utsatta området svullet, varmt och rött.

Man delar in inflammation i akut och kronisk där kronisk inflammation är en akut inflammation som utvecklats till ett långvarigt tillstånd där immunförsvaret är ur balans.

Exempel på faktorer som triggar igång inflammation är: för lite sömn, för mycket eller för lite motion, för mycket socker eller snabba kolhydrater, läckande tarm, onormal tarmflora eller .... för lite sociala interaktioner.

För lite sociala interaktioner, vem hade gissat det?

Mer än bara gurkmeja....

Ovanstående visar hur komplext område inflammation är och det krävs mer än bara gurkmeja för att reglera inflammationsprocessen i kroppen.

Tecken på inflammation kan vara:

Trötthet, allergier, dålig hud, håravfall, depression, cancer, hormonella obalanser, förstoppning, diabetes, dålig sömn mm.

När jag arbetar med mina klienter så tar jag alltid med inflammation i betraktning. Inflammation är också månadens tema i Female Balance Club.

Hela Januari ut får du som medlem:

  • e-bok om antiinflammatorisk livsstil.

  • Antiinflammatorisk näringsguide.

  • Månadens Podcast &

  • 50 % rabatt på privat vägledning i komplementär hormonterapi. (normalpris 1250) Nu 625 kr.


462 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page