top of page
  • Skribentens bildSanne

Har du motivation och tillit?


När jag fick min första menstruation så firade min mamma mig genom att köpa vaniljglass och jordgubbssås. Äntligen hade jag blivit kvinna och det skulle firas!!!

Firandet av mig som kvinna är en av de sakerna som gör min mamma till (för mig), världens bästa mamma.

Jag hörde henne aldrig klaga över sin menstruation eller sin kropp.

Jag har alltid sett hela henne som vacker.

Min mamma implementerade en grundtanke i mig: att det är fantastiskt att vara kvinna och att få uppeva de olika faser som vi naturligt går igenom.

Jag har upplevt mensvärk och pms men utan att ljuga så är min första tanke när jag upplever smärta runt ägglossning att det är skönt att allt fungerar som det ska. Nu är ju inte PMS mitt största problem i grunden. Min hormonella profil är annorlunda än hos en kvinna som är östrogendominant och upplever svåra PMS symtom eller infertilitet.

Min hormonella profil gör att det vikigaste för mig att tänka på är att jag håller mitt insulin stabilt och min inflammationsgrad låg så att jag inte producerar för höga mängder androgener samt att jag inte påskyndar min ämnesomsättning för mycket, att jag får ordentligt med mättade fettsyror och aminosyror till att producera signalsubstanser. Jag ska inte vara för låg på kolhydrater eller dricka för stora mängder grönas juicer (riskerar att bli övermethylerad). Jag behöver inte kött varje dag men ett par gånger i veckan och en LCHF är NO WAY TO GO för mig. Mitt immunförsvar är (eller har varit) överaktiverat. Men det är tur att vi är olika!

Jag har en historia med panikångest och ångest så jag vet hur det är att deala med obalans i hjärnkemin. Jag har fött två barn utan bedövning så jag vet hur smärta kan upplevas. Jag har haft allergier och underlivsbesvär som riktigt många med mig. Jag har gått från 0 sexlust till att älska sex!

Men tillbaka till min mamma...

Det hon gav mig var ett naturligt förhållningssätt till kroppen. Det gjorde också att jag alltid har sökt naturliga lösningar på mina besvär. Jag har googlat sönder fingrarna för att bota mina egna underlivsbesvär och panikattacker och idag hjälper jag andra med detsamma.

Det går att bli av med PMS, ångest och få lusten tillbaka. Det går att bli av med allergier och underlivsbesvär. Jag vet det från mig själv och många av de kvinnor jag guidat.

Det krävs två saker:

1. MOTIVATION

och

2. TILLIT

Motivation till att använda den kunskap du har till att få det bättre och tillit till att det ska gå, att kroppen naturligt eftersträvar balans och att du inte är ett undantag!

Om du har motivation och tillit så är vi en match!


Läs mer om LUST på hemsidan!

Med kärlek/Sanne

68 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page