top of page
  • Skribentens bildSanne

Passionens betydelse!


Jag brukar ofta fråga mina klienter vad de tycker om att göra och får lika ofta svaret tillbaka "jag vet inte" eller "jag har ingen hobby". Det är därför alltid viktigt för mig att försöka få dem jag arbetar med att hitta något som de kan passioners sig i.

Vad händer när vi gör något i passion?

Vi får känslan av att tiden står still. = Vi är närvarande

När jag skriver detta så är jag närvarande, jag älskar att skriva och därför gör jag det och när jag skriver så tänker jag inte på vad som hände igår eller kommer att hända imorgon.

Syftet med meditation är delvis att vara närvarande och det är en av orsakerna till att meditation har sådan positiv verkan på genaktiviteten i våra gener. Vi får den samma positiva verkan genom bön, tai chi eller annan aktivitet där vi är i full närvaro.

När vi har sex, broderar, åker skidor, tvättar fönster eller lappar kläder kan vi också vara i total närvaro och det kan göras med passion.

Det kallas också för att vara i ett "flow" och är det samma som att "glömma tid och rum".

Ett tips till dig som inte har något intresse:

Fråga dig själv: Vad tyckte du om att göra som liten flicka?

När vi är små så har vi inga filter. Vi har ännu inte hunnit blivit tillräckligt påverkade av dem runt omkring oss och därför kan den passionen du hade som liten vara en ledtråd till den du är idag.

Om dina intressen har totalförändrats kan du fråga dig själv vad som hände på vägen.

Följer du din egen sanning eller försöker du att behaga andra?

Det är inget fel med att intressen ändras men det kan ge dig som känner att du står i ett vägsjäl en vägvisare.

Jag älskade att skriva som barn, jag skrev långa berättelser och jag minns särskilt hur en av mina lärare på lågstadiet sa att hon trodde att jag skulle bli författare. Att skriva är för mig en passion. Andra passioner jag har är att sjunga, dansa, laga mat och ha sex.

Det mesta inom kreativt skapande är min passion och när jag skapar är jag i ett flow. Jag känner mig frisk och stark.

Därför har jag även en magisterexamen i konst med inriktning på hållbar modedesign.

Vad jag än gör i mitt arbete så följer denna sida mig.

Din passion kan vara något helt annat!

Känner du att du står fast och behöver hjälp till att finna din passion och bryta gamla tankemönster så erbjuder jag coachning på 45 minuter. Coachingen kan ses som ett komplement till en tidigare session i komplementär hormonterapi eller som en helt fristående session.

Läs mer om min coachning här!

64 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page