top of page
  • Skribentens bildSanne

Dessa fel gjorde jag, känner du igen dig?


Som en liten fortsättning på mitt förra inlägg om kolhydrater så vill jag skriva lite om de två vanligaste misstagen jag ser att många gör när det kommer till kost:

  1. Äter för mycket socker eller snabba kolhydrater och för lite protein och fibrer. Denna kategori dricker oftast mycket kaffe och alkohol regelbundet.

Här har jag själv varit, när jag hade återkommande underlivsbesvär, panikattacker och trodde att det var normalt att vara extremt trött var dag.

  1. Äter efter konstens alla regler och missar att få nog kolhydrater och fett. Denna kategori är ofta väldigt aktiv inom yoga eller annan träning och kanske vegetarian eller vegan.

Här har jag också varit och snuddat när jag hade fött mitt första barn, fick extremt lite sömn, drack gröna drinkar var dag och tänkte att det var dumt att äta kolhydrater eftersom de skapade inflammation.

Det är som du kan se två extremer som går två helt olika vägar och det är väldigt lätt att hamna i fällan när man ser det man ser så fort man slår upp instagram. Hemligheten är att där emellan någonstans finns ofta balansen och det är denna som jag älskar att guida kvinnor tillbaka till. Eftersom det har fungerat på mig och jag vet att det fungerar på andra.

Vid den första gruppen av kvinnor så handlar det såklart om att skapa nya, hälsosammare vanor utifrån personens förutsättningar. Undvika socker och vetemjöl helt, öka intag av protein i kosten och minska på intaget av stimulanser som kaffe och alkohol.

I den senare gruppen handlar det ofta om att öka intag av stärkelserika kolhydrater, se på näringsintag vs tränings och i vissa tillfällen mår veganer eller vegetarianer mycket bättre av att återintroducera animaliskt protein i kosten. Ibland bör man bara se över hur man kan öka intag av växtbaserat protein i kosten.

Sedan är vi alla olika genityper dvs vi har olika genetiska förutsättningar vilket gör att kosten måste modulleras där efter.

Det hjälper jag dig med när du kommer till mig!

Du kan välja att:

1. Boka ett 30 minuters samtal där du får tid att ställa frågor och vi tillsammans kommer fram till vad du bör arbeta med utifrån dina nuvarande förutsättningar. Ha penna och papper till hands för det kommer mycket information!

2. Boka ett 90 minuters samtal där det ingår en full plan med kost, tillskott och örter som du får skickad till din mail efter samtalet.

Du bokar din konsultation här!

91 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page