top of page
  • Skribentens bildSanne

Fantasi, lust och sexualitet!Deltagarna i min onlinekurs LUST har precis fått tillgång till nästa modul som handlar om förälskelse, passin och lust. Jag skriver om vad som händer i kroppen när vi blir förälskade och hur man kan öppna upp för sexuella blockeringar med hjälp av fantasier.


Ett litet urdrag ur kursen här:


"Med kristendomen kom uppfattningen om att det att fantisera var en synd som bara personer som var sexuellt frustrerade eller hade mentala störningar gjorde. Den moderna psykologin har länge klassat fantasier som perversa och som symtom på neuroser. Personer som talar om sina fantasier eller lever ut sina fetischer blir inte sällan sjuklig gjorda. Idag är dock synen annorlunda och det att fantisera ses som en hälsosam del av att vara vuxen även om de flesta inte tycker om att prata om sina fantasier. Ju mer illa till mods vi blir över våra egna fantasier ju större blir skammen och risken för att man blockerar sin lust och sexualitet ökar.

Att fantisera betyder inte att man nödvändigtvis vill uppleva sin fantasi i verkligheten men fantasin kan ge dig rum för utveckling och insikt i vem du är som person. Ofta speglar inte din fantasi den person du önskar att vara men något som ligger i ditt undermedvetna. Fantasin kan användas för att förstå vad som ligger i grund för din sexualitet och få dig att försvinna bort ifrån verkligheten en stund när det behövs. Inte minst när sexlusten är ett minne blott eller man har svårt att tända på den person man tidigare älskat passionerat med. Genom fantasin kan du ta fram de intima stunder ni tillsammans haft och återskapa känslan genom tankens kraft."


Vad fantiserar du om? Vågar du dela dina fantasier med andra eller känner du skam för att du drömmer oms et du gör?


Fundera på detta. Det är självklart dina privata tankar så jag förväntar inget svara. Endast till reflektion.
Om du inte är en del av kursen så kommer du snart ha möjligheten att ta del av materialet.

Glöm inte att prenumerera på min blogg för framtida uppdateringar!


Jag har tider lediga för privat konsultation i juni.

Om du vill ha privat vägledning hur du kan skapa hormonell balans på naturlig väg så boka din privata session här!


189 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page