top of page
  • Skribentens bildSanne

Hamsterhjulssyndromet

Jag hade ett patientmöte på kliniken i Sthlm förra veckan som var, som det nästan alltid brukar vara ett väldigt givande samtal. Ja även om jag sitter där som rågivare så är det väldigt ofta jag känner att jag får något igen när mötet är över.

Min pojkvän brukar säga "Ja vem motiverar egentligen den motiverande."


Iallafall så kom vi att prata om Hamsterhjulet. Du vet det där hjulet som bara snurrar och som man, som den lilla hamstern man är, försöker att hålla igång i ett jämnt tempo tills den dag man sätter krokben på sig själv och följer med hjulet runt som om man ligger i en torktumlare istället.


Jag bestämde mig väldigt tidigt i min karriär för att inte acceptera hamsterhjulslivet. Men som den medborgare man är så har man ju lärt sig att man ska 1. Inte bara arbeta för att överleva men också 2. arbeta för att överleva så hårt att man tillslut faller pladask på marken och inte orkar ta sig uppåt igen. Den överbevisningen gör det ju väldigt lätt att man själv hamnar i det där hjulet fast man vet att det inte är det mest hälsosamma man kan göra för sig själv. I alla fall inte det roligaste kanske.


Jag ser det varje dag, hamsterhjulssyndromet, hos andra och ibland är jag minsann där inne och springer själv men så påminner jag mig själv om att det är bäst att hoppa ur innan jag blir bränd hamster.


Känner du igen dig?


Meningsfulla aktiviteter kallas det. Att skapa meningsfullhet i livet. Att förstå att livet inte behöver vara ett evigt tragglande men också kan vara jäkligt kul och motiverande.  • Önskar du mina personliga råd när det kommer till näring, livsstil och hormonell hälsa så ber jag dig att bli medlem av gruppen Holistisk Kvinnohälsa på Facebook och signa upp som mentee.


  • Är du rådgivare eller har du kunskap inom intresseområden där du känner att du kan vara med och ge råd till andra kvinnor så blir du medlem och signar upp som mentor.
Jag finns också tillgänglig i 30 eller 90 minuters privata samtal. Maila mig på sanne@sannelundblad.com vid intresse.Om du önskar att få mina blogginlägg till din email så kom ihåg att anmäl dig till mitt medlemsbrev på hemsidan!


220 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commenti


bottom of page