top of page
  • Skribentens bildSanne

Ur en häxas skafferi


Jag har under en tid gått och knåpat på en bokide om en typ av uppslagsverk med fantastiska bilder (med inspiration ifrån det nordiska) och beskrivning av olika örter och livsmedels verkan på kvinnokroppen. Idén är inspirerad av hur kvinnan i alla tider använt naturen till att hela hormonella/kroppsliga obalanser. Idag är ett stort problem att den närheten till naturen blivit som bortblåst. Istället för att lyssna in till kroppens behov så följer vi vilseledande vägvisningar.

Vi tror att kolhydrater endast är Inflammationskapande och mättat fett bidrar till hjärt och kärlsjukdomar men det är FALSKT. Båda dera är viktiga för ett välfungerande hormonsystem.

I boken ska det vara fakta om vad kvinnans hormonsystem behöver för att fungera korrekt. Slut med allt trams om dieter man måste följa och rädslor för att allt är så inflammatoriskt och farligt. Allt handlar om balans!!!!! Problemet med unga tjejer som får amenore (eller pcos) på grund av att de följt en alldeles för strikt diet utan kolhydrater och fett är stort. Kanske mycket större än vad man tror när man ser alla de fantastiska bilderna ifrån influencers utifrån. Sanningen är en annan. Men det är inte så konstigt, det ska ske något radikalt innan balansen återfinns.


Visste du förresten att kanel ökar cellernas insulinkänslighet vilket gör det lättare att hålla ett stabilt blodsocker? 0,5 tsk äkta kanel (cinnamomum verum) om dagen räcker. Kanel är mycket bra till dig med övervikt, diabetes 2 eller PCOS.


Dela gärna detta inlägg med en du tror kommer gilla bokiden och följ mig på Instagram: www.instagram.com/sanne.lundblad .


💚 Med kärlek!

127 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page