top of page
  • Skribentens bildSanne

Vad man bör äta och inte äta!

Det är ju inte att bli klok på all information som finns att få tag på därute.

Eftersom det finns så mycket forskning som visar fördelar och nackdelar med olika kosthållningar och så många människor som förespråkar det ena eller det andra så är det också svårt att hitta det som passar en själv. Det är lätt att man startar som carnivore vecka 21 och slutar som vegan i vecka 23. Däremellan har du även hunnit med en liberal LCHF och en juice detox.


Och mitt i google förvirringen så är det lätt att glömma det (enligt mig), viktigaste.

Gissa vad?


ATT LYSSNA PÅ OSS SJÄLVA OCH DET KROPPEN FÖRSÖKER ATT BERÄTTA FÖR OSS.


Min roll som näringsterapeut blev så tydligt för mig i veckan när jag satt med en klient och vi pratade lite fram och tillbaka om hur hon åt nu och vad hon gillade för mat osv. Min primära roll är inte att berätta för dig vad du ska äta!

Min roll är att guida dig tillbaka in till att lyssna på din kropp och dina behov.


Det kan hända att jag, genom att analysera din hormonella profil, vet vilket typ av kost som passar dig bäst. Det kan vara mer vegetariskt, mer protein, mindre råkost, mer fett, mindre fett osv och jag vill gärna berätta för dig varför jag tror att du är sugen på saltlakrits men

Men... det fantastiska för mig är att se AHA upplevelsen i personen mitt emot mig när jag förklarar anledningen bakom sug efter lakrits, salt, fett eller snabba kolhydrater, avsmak av fett eller tyngdkänsla av kött och det näst fantastiska är att säga till dig hur du bör äta. Signalerna är där av en anledning och kan guida dig i rätt riktning.

En del av näringsterapin för mig är faktiskt att lyssna in till kroppen och eftersom kroppen förändras hela tiden så förändras också dina behov.


Jag utmanar dig från och med nu:

SLUTA leta svaren på instagram. De finns ej där och inte på google heller. Det du ser, är andras experiment till eget välmående. Lyssna inte på någon som förespråkar EN typ av diet. Det finns INGEN perfekt diet till alla.


Jag har gjort en liten inspelning till dig som önskar verktyg de gånger du står i förvirringen mellan vad att äta och vad att inte äta.


Du hittar det HÄR!Vill du veta mer om vad dina cravings betyder och få vägledning i vilken mat som passar exakt din hormonella profil?


Boka ett möte med mig genom att skriva till sanne@sannelundblad.com

30 min konsultation kostar 500 kr

90 minuters konsultation plus ett åtgärdsprogram kostar 1250 kr345 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page