top of page
  • Skribentens bildSanne

Det gav mig lusten tillbaka!


Jag har alltid sett mig själv som ett sexuellt väsen. Det var dock en falsk överbevisning för jag tappade den alltid. Lusten alltså!

Visst, genom förälskelsefasen fanns den där (pga av allt dopamin) men sedan försvann den som ett minne blott och om jag fick frågan vad jag fantiserade om så hade jag inte ett bra svar. Jag fantiserade inte!

Jag förstod inte att lusten var mitt eget ansvar. Jag lämnade över det till andra (läs min partner). Det var något i vårt samliv som inte fungerade så jag tappade lusten.

OJ vad fel jag hade. Det handlade inte om någon annan än mig själv.

Jag hade lagt band på mig själv i så många år och om jag inte hade kunnat uttrycka min sexualitet fullt ut hur skulle då någon kunna fånga den och leva med mig i det sexuella uttryck som var förenat med min sanning?

Det du får är en spegel av dig själv!

Om du lever med begränsningar så får du ett begränsat sexliv.

Det härligaste med sexualitet är att den är så individuell. Det som tänder mig kanske inte tänder dig och tvärt om. Sedan är våra hormonella profiler olika och vissa har naturligt högre mängder av de hormoner och signalsubstanser som bidrar till lust än andra. Det är eget onormalt med att inte uppleva sexlust men i mitt fall så visste jag att jag hade det i mig men att det var något mentalt som blockerade för det.

Idag vet jag också att lusten inte endast handlar om det mentala. Det är kemiska faktorer inblandade. Dopamin, noradrenalin och könshormoner.

Stress påverkar också. Utifrånkommande och kroppsliga. En inflammerad kropp är en stressad kropp.

Såhär gjorde jag för att få lusten tillbaka:

Jag började att fantisera. Om ALLT. Jag tillät mig att allt var ok att fantisera, fantasier är inte detsamma som realisation!

Jag började att kommunicera det.

Jag började att experimentera.

Jag fick de rätta fettsyrorna för att boosta produktionen av könshormoner

Jag provade örter de gångerna jag hade önskan om att boosta ytterligare.

Jag såg till att få sömn nog och att min produktion av dopamin var tillräckligt hög.

All kunskap om LUST har jag samlat i mitt onlineförlopp som startar den 25e februari.

Fram till den 24 december får du Early Bird rabatt (1000 kr)

Läs mer på hemsidan!

145 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page